Banh Mi – Vietnamesisk baguette

Här hittar du ett fantastiskt recept på en vietnamesisk köttmacka med en massa koriander och het sås.
Allt om Mat
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 dl soja - japansk
  • 1 msk honung - flytande
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk ingefära - finriven
  • 1 tsk salt - + 2krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 3 salladslökar
  • 1 baguette
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk leverpastej - bredbar
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk chilisås - stark, gärna sriracha

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 175°. Skär köttet i tärningar, ca 3 x 3 cm. Skala och finriv vitlöken. Blanda köttet med vitlök, soja, honung, vinäger och ingefära i en gryta som tål ugnsvärme. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

  2. Sätt på ett lock och tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ timme, tills köttet är mört. Ta av locket efter ca 1 timme och låt köttet steka klart utan lock så att det får fin färg och krispig yta.

  3. Skiva gurkan tunt. Skala och finstrimla moroten. Blanda gurka och morot med vinäger, socker och 2 krm salt.

  4. Ansa och strimla salladslöken. Skär baguetten i fyra bitar och skär ett snitt i dem. Rosta dem i olja i en stekpanna.

  5. Bred leverpastej i bröden. Fyll med kött, gurka, morot och koriander. Toppa med salladslök och ­chilisås och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!