Baguettesnittar med rökt lax och asiatisk coleslaw

Recept på baguettesnittar med rökt lax och asiatisk coleslaw. Coleslaw-salladen är supergod till den rökta laxen.
Liselotte Forslin
Recept på baguettesnittar med rökt lax och asiatisk coleslaw.
Recept på baguettesnittar med rökt lax och asiatisk coleslaw. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 10 skivor baguette
  • 200 g lax - kallrökt, i tunna ­skivor

Asiatisk coleslaw

  • 1 morot - liten
  • 50 g vitkål
  • 1 bit purjolök - (ca 3 cm)
  • 2 msk jordnötter - torrostade
  • 0,5 kruka koriander

Sesamvinägrett

  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 1 tsk lime - pressad
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk vatten
  • 2 krm strösocker
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Coleslaw: Skala och grovriv moroten. Ansa och finstrimla kål och purjolök. Grovhacka jordnötterna. Hacka koriandern, spara lite till garnering.

  2. Blanda morot, vitkål, purjolök, nötter och koriander.

  3. Vinägrett: Rör ihop alla ingredienser.

  4. Rosta brödskivorna och fördela laxen ovanpå.

  5. Häll vinägretten över grönsakerna. Rör runt och toppa snittarna med coleslaw precis före servering. Garnera med den sparade koriandern och sesamfrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!