Baguettepizza med ost, skinka och stekt ägg
I ugn: 4 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Recept på baguettepizza. En snabb och enkel lunch som även passar till brunch. Lätt att göra och fräscht att servera en färgglad pizzasallad vid sidan om.
Ingredienser
-
1
baguette
-
0,5 burk
pizzasås
- färdig (à 200 g)
-
8 skivor
rökt skinka
-
1 påse
mozzarellaost
- riven (150 g)
-
4
ägg
-
1 msk
smör
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
nymald svartpeppar
-
1 kruka
basilika
Pizzasallad:
-
300 g
spetskål
-
200 g
rödkål
-
1
morot
-
0,5 tsk
salt
-
2 msk
vitvinsvinäger
-
3 msk
rapsolja
-
1 krm
nymald svartpeppar
Tillbehör:
-
1 dl
oliver
- blandade
Gör så här
-
Pizzasallad: Finstrimla spetskål och rödkål. Skala och grovriv moroten grovt. Blanda kål och morot och krydda med salt. Tillsätt vinäger och olja. Krydda med peppar
-
Sätt ugnen på 225° och grill. Skär baguetten på längden och sedan på mitten i fyra delar. Lägg bröden på en plåt.
-
Bred pizzasås på bröden och lägg på skinka. Strö över mozzarella.
-
Grädda mitt i ugnen 4–5 min, tills mozzarellan börjar få fin gyllenbrun färg.
-
Stek äggen i smör. Ta ut plåten och lägg ett ägg på varje pizza. Strö över flingsalt och peppar. Garnera med örter och servera med pizzasallad.