Baguettepizza med ost, skinka och stekt ägg

Recept på baguettepizza. En snabb och enkel lunch som även passar till brunch. Lätt att göra och fräscht att servera en färgglad pizzasallad vid sidan om.

Elisabeth Johansson
Baguettepizza med ost, skinka och stekt ägg
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 0,5 burk pizzasås - färdig (à 200 g)
  • 8 skivor rökt skinka
  • 1 påse mozzarellaost - riven (150 g)
  • 4 ägg
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 kruka basilika

Pizzasallad:

  • 300 g spetskål
  • 200 g rödkål
  • 1 morot
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

  • 1 dl oliver - blandade

Gör så här

  1.  Pizzasallad: Finstrimla spetskål och rödkål. Skala och grovriv moroten grovt. Blanda kål och morot och krydda med salt. Tillsätt vinäger och olja. Krydda med peppar

  2. Sätt ugnen på 225° och grill. Skär baguetten på längden och sedan på mitten i fyra delar. Lägg bröden på en plåt.

  3. Bred pizzasås på bröden och lägg på skinka. Strö över mozzarella.

  4. Grädda mitt i ugnen 4–5 min, tills mozzarellan börjar få fin gyllenbrun färg.

  5. Stek äggen i smör. Ta ut plåten och lägg ett ägg på varje pizza. Strö över flingsalt och peppar.  Garnera med örter och servera med pizzasallad. 

Vad tyckte du om receptet?