Baguette, nöt

Baguetter med nötter, olika nötter går bra.Vill man ha extra god nötsmak kan man först rosta nötterna i en torr panna.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 200 g nötter - t ex mandel och hasselnötter el valnötter
  • 25 g jäst - färsk (1/2 pkt)
  • 6 dl vatten
  • 2,5 tsk salt
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 tsk sesamolja
  • 12 dl vetemjöl - + ca 2 dl till utbakning

Gör så här

  1. Mixa eller mortla nötterna grovt i en 
matberedare eller i en mortel.

  2. Smula och rör ut jästen i vattnet i en 
bunke (använd kallt vatten om brödet jäses över natten, annars 37°).

  3. Tillsätt salt, honung, olja och mjöl. 
Arbeta till en smidig (men kladdig!) deg.

  4. Låt degen jäsa under bakduk 1 tim.

  5. Sätt ugnen på 250°. Ställ in och värm plåten.

  6. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela 
den försiktigt i tre delar.

  7. Vrid och forma försiktigt till baguetter. 
Lägg dem på bakplåtspapper på den varma plåten.

  8. Grädda bröden 
mitt i ugnen ca 20 min. Sänk värmen om de får för mycket färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!