Baguette med getost och chimichurri

Bred ostkräm på brödets underdel. Toppa med chimichurri. Använd även vätskan, den är god att droppa på själva brödet. Lägg på ovandelen.

Caroline Hofberg
Baguette med getost och chimichurri
Foto: Ove Lindfors

Tomatchimichurri

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl persilja - hackad
  • 0,5 dl oregano - hackad
  • 3 msk mynta - hackad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 tsk spiskummin
  • salt

Tillbehör

  • 150 g getost
  • 125 g kesella
  • 1 baguette

Tomatchimichurri

  1. Hacka vitlöken och chilin. Behåll gärna en del av chilins kärnor, för lite sting.

  2. Dela tomaterna och skrapa ur kärnorna. Fintärna tomatköttet.

  3. Blanda alla ingredienser till chimichurrin och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna.

  4. Mosa ihop getost och kesella.

  5. Skär baguetten i 4 bitar, eller 12 om du vill ha små snittar. Dela brödet i en ovan– och underdel.

  6. Bred ostkräm på brödets underdel. Toppa med chimichurri. Använd även vätskan, den är god att droppa på själva brödet. Lägg på ovandelen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.