Recept från Leva & Bo.
Baguette med getost och chimichurri
Bred ostkräm på brödets underdel. Toppa med chimichurri. Använd även vätskan, den är god att droppa på själva brödet. Lägg på ovandelen.
Tomatchimichurri
-
2
vitlöksklyftor
-
1
röd chili
-
2
tomater
-
0,5 dl
olivolja
-
1 dl
persilja
- hackad
-
0,5 dl
oregano
- hackad
-
3 msk
mynta
- hackad
-
2 msk
vitvinsvinäger
-
1 msk
honung
- flytande
-
1 tsk
spiskummin
-
salt
Tillbehör
-
150 g
getost
-
125 g
kesella
-
1
baguette
Tomatchimichurri
-
Hacka vitlöken och chilin. Behåll gärna en del av chilins kärnor, för lite sting.
-
Dela tomaterna och skrapa ur kärnorna. Fintärna tomatköttet.
-
Blanda alla ingredienser till chimichurrin och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna.
-
Mosa ihop getost och kesella.
-
Skär baguetten i 4 bitar, eller 12 om du vill ha små snittar. Dela brödet i en ovan– och underdel.
-
Bred ostkräm på brödets underdel. Toppa med chimichurri. Använd även vätskan, den är god att droppa på själva brödet. Lägg på ovandelen.