Baconlindade pilgrimsmusslor med majspuré

Recept på baconlindade pilgrimsmusslor med majspuré. Ljuvliga kontraster av rökigt, sött och salt.
Liselotte Forslin
Recept på baconlindade pilgrimsmusslor  med majspuré.
Recept på baconlindade pilgrimsmusslor med majspuré. Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 12 pilgrimsmusslor - (kammusslor), MSC-märkta
  • 6 baconskivor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Majspuré

  • 1 burk majs - (150 g)
  • 2 msk färskost - naturell
  • 1 msk kycklingfond - konc
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm flingsalt

Garnering

  • 5 rädisor
  • 1 kruka koriander
  • limeskivor

Gör så här

  1. Majspuré: Låt majsen rinna av. Värm majskornen i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa slätt med mixerstav och håll varmt.

  2. Torka av musslorna med hushållspapper. Skär baconet i långa strimlor på längden och linda runt musslorna. Trä upp dem på små blötlagda cocktailpinnar av trä. Grilla runtom 3–4 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Lägg en klick av majspurén på assietter och toppa med pilgrimsmusslorna. Garnera med skivade rädisor, koriander och lime.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!