Baconlindad fläskfilé med apelsin

Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 - 800 g fläskfilé
  • 600 - 800 g fläskfilé
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 blekselleri
  • 1 purjolök
  • 1 dl persilja
  • 1 pkt bacon
  • 4 apelsiner
  • 1 kanelstång
  • 0,5 dl soja
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • grönsaksbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 1 dl rött vin - kan uteslutas

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i skivor cirka 1 centimeter, linda en halv baconskiva runt och bryn i stekpanna.

  2. Finhacka löken och fräs den.

  3. Blanda ned alla ingredienser utom apelsinerna i en gryta och låt alltsammans puttra i 20 minuter. Skär apelsinerna i klyftor att garnera med vid serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!