Baciotryffel

Bacio är ett populärt italienskt chokladgodis. Här är en enkel variant i form av en tryffel.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 2 dl kakao
  • 1 förp nougat - (250 g)
  • 150 g mörk choklad - (70%)
  • 1 påse hasselnötter - hackade (50 g)

Gör så här

  1. Skär nougaten i mindre bitar. Lägg dem med hasselnötterna i en bunke.

  2. Smält 100 g choklad i mikron 3 min på medeleffekt. Rör om efter halva tiden. Chokladen kan också smältas i vattenbad i kastrull (ställ en rostfri skål i en kastrull med kokande vatten).

  3. Tillsätt nougaten till chokladen och blanda till en jämn smet. Ställ i kylen minst 1  1/2 timme.

  4. Rulla smeten till bollar.

  5. Rulla bollarna i kakao och lägg på ett fat. Plasta in och förvara  i kylen till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!