Baby back ribs med BBQ-bourbonsås

Baby back ribs med BBQ-bourbonsås passar bra på sommargrillen. För att ribsen ska bli riktigt möra kokas de först i buljong, därefter grillas de. När de penslas med den goda barbecuesåsen får de fin färg och blir så där härligt karamelliserade.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1,5 kg revben - tunna
  • 2 l vatten
  • 2 gula lökar
  • 5 lagerblad
  • 0,5 msk hickory liquid smoke - flytande rökarom
  • 0,5 tsk svartpepparkorn

BBQ-sås, ca 3 dl

  • 2 dl ketchup
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl rårössocker
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 3 msk bourbon
  • 1,5 tsk paprikapulver - rökt, gärna pimenton de la Vera
  • 1,5 tsk senapspulver - Colman’s
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. BBQ-sås: Blanda ingredienserna till barbecuesåsen i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Låt svalna.

  2. Koka upp vatten i en gryta. Skala och skär löken i grova klyftor. Lägg lök, lagerblad, liquid smoke och pepparkorn i grytan.

  3. Tillsätt köttet och låt koka under lock tills det är mört, ca 1 timme. Ta upp och låt rinna av.

  4. Grilla köttet på indirekt värme (vid sidan av glöden). Pensla med lite av såsen allteftersom tills de fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!