Baba ganoush med paprika

Baba ganoush med paprika är en god röra att servera på t ex buffébordet. Välj mild eller stark ajvar relish beroende på hur stark du vill ha röran. Den blir godast om den görs samma dag.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 auberginer - (à 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk ajvar relish - (350 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera auberginerna på längden. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills auberginen mjuknat. Ta dem ur ugnen och låt svalna.

  2. Gröp ur auberginerna med en sked, lägg i en mixer med skalad vitlök. Mixa slätt. Blanda moset med ajvar och krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!