Baba ganoush med paprika

Baba ganoush med paprika är en god röra att servera på t ex buffébordet. Välj mild eller stark ajvar relish beroende på hur stark du vill ha röran. Den blir godast om den görs samma dag.

Elisabeth Johansson
Baba ganoush med paprika
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 auberginer - (à 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk ajvar relish - (350 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera auberginerna på längden. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills auberginen mjuknat. Ta dem ur ugnen och låt svalna.

  2. Gröp ur auberginerna med en sked, lägg i en mixer med skalad vitlök. Mixa slätt. Blanda moset med ajvar och krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?