Avokadosallad med chilirostad kycklingfilé

Få ingredienser, men mycket smak. Perfekt för dig som upptäck nya dash-dieten! Tänk att det kan vara så lätt att laga gott och hälsosamt.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • salt

Avokadosallad

  • 2 avokador
  • 1 mango
  • 1 knippa basilika
  • 4 kvistar koriander
  • 70 g babyspenat - färsk eller grönsallad
  • 6 dl quinoa - svart eller röd, kokt
  • 0,5 röd chili - färsk

Till garnering

  • koriander - färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Stek kycklingfiléerna i olja på båda sidor tills de är gyllen­ bruna. Strö på chiliflakes och salta.

  3. Flytta över filéerna till en ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen tills de har en innertemperatur på 70 grader. Det tar cirka 10–15 minuter.

  4. Avokadosallad: Skär avokado och mango i tärningar.

  5. Hacka basilika och koriander och blanda med avokado och mango.

  6. Lägg upp spenaten i en salladsskål. Lägg i avokado och mango. Lägg på quinoa och strimlad chili.

  7. Garnera avokadosalladen med koriander.

  8. Servera kycklingen till avokadosalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök