Avokadosallad med chilirostad kycklingfilé

Få ingredienser, men mycket smak. Perfekt för dig som upptäck nya dash-dieten! Tänk att det kan vara så lätt att laga gott och hälsosamt.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • salt

Avokadosallad

  • 2 avokador
  • 1 mango
  • 1 knippa basilika
  • 4 kvistar koriander
  • 70 g babyspenat - färsk eller grönsallad
  • 6 dl quinoa - svart eller röd, kokt
  • 0,5 röd chili - färsk

Till garnering

  • koriander - färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Stek kycklingfiléerna i olja på båda sidor tills de är gyllen­ bruna. Strö på chiliflakes och salta.

  3. Flytta över filéerna till en ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen tills de har en innertemperatur på 70 grader. Det tar cirka 10–15 minuter.

  4. Avokadosallad: Skär avokado och mango i tärningar.

  5. Hacka basilika och koriander och blanda med avokado och mango.

  6. Lägg upp spenaten i en salladsskål. Lägg i avokado och mango. Lägg på quinoa och strimlad chili.

  7. Garnera avokadosalladen med koriander.

  8. Servera kycklingen till avokadosalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!