Avokadohummus

Recept på avokadohummus. Extra len och krämig blir hummusen med avokado. Använd gärna den ljusa tahinin (sesampasta).
Recept på avokadohummus.
Recept på avokadohummus. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 förp kikärter - kokta (380 g)
  • 2 msk tahini (sesampasta) - t ex Sevans ­libanesiska
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 dl vatten
  • 2 avokador

Chiliolja

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk sesamfrön

Gör så här

  1. Chiliolja: Blanda oljan med chiliflakes och sesamfrön. Låt stå ca 15 min.

  2. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem i matberedare med tahini, ­pressad vitlök, salt, citron och kryddor. Tillsätt vatten om den blir för tjock. Den ska vara krämig.

  3. Skala och skär avokadon i bitar. Mixa ner den i hummusen. Smaka av och servera med chiliolja.

  4. PS. Gör egna pitachips av pitabröd – och doppa i avokadohummusen. Recept finns här nedan:

Vad tyckte du om receptet?