Avokado- och tofumaki (vegetarisk sushi!)

Recept på vegetariskt sushi: Avokado- och tofumaki. Den milda tofun får god smak av soja, sesam och mirin.

Ingredienser

  • 0,5 sats sushiris - se recept
  • 100 g tofu
  • 1 msk soja - ljus
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk mirin (söt matlagningssake)
  • 1 avokador - -2
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 tsk wasabipasta
  • 3 noriark

Garnering

  • sesamfrön

Tillbehör

  • soja - japansk
  • gari

Gör så här

  1. Skär tofun i cm-tjocka stavar. Blanda soja, sesamolja och mirin. Lägg i tofun, marinera ca 30 min.

  2. Täck en bambumatta med plastfolie. Lägg på ett noriark med den glatta sidan ner. Platta ut riset med fuktade händer till en ca 1 ½ cm tjock risplatta. Spara ca 1 cm från kanten. Skala, kärna ur och skär avokadorna i skivor. Droppa över citronsaft.

  3. Dra en sträng wasabi med fingret på riset. Fördela tofu och avokado på mitten. Rulla ihop mattan hårt. Se till att arken överlappar med ca 1 cm. Lägg rullen med skarven ner på en skärbräda. Gör två rullar till, rulla in i plastfolie och lägg i kylen. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar. Garnera med sesamfrön.

Recept av Ulla Karlström

Vegetarisk sushi - fler sorter: Svampmaki

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!