Auberginerullar med rökt kalkon

Skär aubergineskivorna på längden. Istället för aubergine är squash gott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - färsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g rökt kalkon - eller skinka
  • 6 skivor aubergine - stora
  • 2 tsk olja
  • 1 påse spenat - färsk (150 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sås

  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk - lätt
  • 1 dl mager ost (17%) - riven
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 5 dl pasta - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skiva den färska löken och vitlöken. Strimla kalkonköttet.

  2. Stek först aubergineskivorna i hälften av oljan i en teflonpanna. Ta upp dem.

  3. Fräs lök och vitlök i resten av oljan. Rör i spenat och kalkonkött och låt det fräsa någon minut. Smaksätt med salt och peppar.

  4. Lägg blandningen på aubergineskivorna och rulla ihop. Lägg dem i en ugnssäker form eller i två portionsformar.

  5. Vispa ut mjölet i mjölken i en liten teflonkastrull. Låt det koka upp under vispning och låt koka några minuter. Rör i hälften av osten. Smaksätt med salt.

  6. Häll såsen över rullarna och strö över osten som är kvar.

  7. Gratinera i övre delen av ugnen i 5-7 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!