Aubergineröra

Det är viktigt att auberginerna är mogna, annars blir röran lätt besk. Rädisor, gurka och morötter i stavar och småtomater är gott att dippa i såsen. Denna aubergineröra är en variant på den man kan hitta i franska kokböcker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 auberginer - väl mogna
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslök - grovhackade
  • 1 vitlöksklyfta - skalad
  • 1 dl bladpersilja - grovhackad
  • 1 msk citrontimjan - hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera auberginerna och vänd runt dem i olja i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  2. Gröp ur auberginerna med en sked. Mixa innehållet med salladslök, vitlök, persilja, citrontimjan och olivolja i en mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

  3. Låt stå kallt till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!