Auberginepasta med mozzarella

Auberginepasta med mozzarella i mustig syditaliensk sås med aubergine, chili och mozzarella som gör pastan extra matig.
Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 g rigatoni - eller pennepasta
  • 1 aubergine - stor
  • 3 msk solrosolja
  • 500 g tomater - mogna
  • 125 g mozzarella
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 peperoncini - eller 2 krm chiliflakes
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl parmesan - riven
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Skär auberginen först i skivor och därefter i strimlor, ca 1 cm breda. Stek auberginen i solrosolja i en gryta tills den fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  2. Skär tomaterna i små bitar. Skär mozzarellan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Smula peperoncinin.

  3. Fräs vitlök och chili i olivolja. Tillsätt aubergine och tomater. Koka på hög värme utan lock så att överflödig vätska kokar bort, ca 5 min. Krydda med salt.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet.

  5. Vänd ner pastan i tomatsåsen. Tillsätt mozzarella, parmesanost och basilikablad. Blanda runt noga så att pastan täcks av såsen och osten smälter. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!