Auberginelasagne

Vill du äta vego hoppar du över korven och kryddar såsen lite extra i stället. Här har jag förenklat tillagningen genom att använda färdig ostsås och färska pastaplattor, som har halva tillagningstiden mot torkade.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 chorizo - (ca 200 g)
  • 1 aubergine - (ca 400 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 burk tomater - (400 g)
  • 1 dl vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 250 g lasagneplattor - färska
  • 2 pkt ostsås - färdig (à 2,5 dl, t ex Kelda)
  • 1 dl ost - riven

Till servering

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär korv och aubergine i skivor och sedan i bitar. Skala och grovhacka löken.

  2. Fräs allt i smör i en stekpanna. Häll på tomaterna med sitt spad och vatten. Smula i buljongtärning och låt allt koka någon minut.

  3. Varva lasagneplattorna, grönsakssås och ostsås i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås och riven ost.

  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!