Aubergineburgare med mozzarella

Variera dina burgare och laga en vegovariant. Lägg aubergine på grillen och toppa med en bit mozzarella tills den blir mjuk och börjar smälta. Fräscht och gott!
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 2 - 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar - malen
  • 125 g mozzarella
  • 0,5 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 avokado - + extra till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • sallad - gemsallad (hjärtsallad)
  • 4 msk salsa - mild

Gör så här

  1. Skär auberginen i 2 ½ centimeter tjocka skivor. Pensla med olja och grilla på båda sidor. Salta och peppra. Skiva mozzarellan och lägg skivorna på auberginen när den ligger kvar på grillen. Grilla tills osten börjar bli mjuk och börjar smälta lite.

  2. Skiva löken och tomaterna och skär avokadon i klyftor.

  3. Grilla hamburgerbröden.

  4. Lägg sallad på hamburgerbrödets underdel. Lägg på auberginen, tomatskivor och rödlök. Lägg på locket och servera med salsa och gärna mer sallad och avokado.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök