Aubergine, tomat & fetaost

Skönt med vego minst en dag i veckan. Och ingen lär sakna kött eller kyckling – det är såå gott!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 auberginer - (à ca 350 g)
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 300 g pasta - t ex tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp tomater smaksatta med chili - krossade (500 g)
  • 200 g fetaost
  • 150 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Ansa och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på dubbelvikt hushållspapper. Strö över 1 tsk salt och låt aubergineskivorna ligga ca 15 min.

  2. Tillaga pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en traktörpanna ca 3 min. Häll över tomatkross och krydda med 1/2 tsk salt. Låt puttra utan lock ca 5 min. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och lägg dem i tomatsåsen. Låt puttra under lock ca 10 min. Smula över fetaosten.

  4. Servera aubergineskivorna med tomatsås, pasta och blandad sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!