Stekt aubergine med persilja, parmesan och vitlök
Aubergine med persilja, parmesan och vitlök ska stekas i pannan precis före servering. Aubergineskivorna är jättegoda att servera i bröd med tsatsiki till.
Ingredienser
-
2
auberginer
-
2 tsk
salt
-
50 g
parmesan
-
1 kruka
persilja
-
3
vitlöksklyftor
-
2 dl
ströbröd
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
2
ägg
-
1,5 dl
olivolja
Gör så här
-
Skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor. Salta dem på båda sidor. Lägg på hushållspapper och låt dem vattna ur ca 10 min.
-
Riv parmesanen och hacka persiljan. Blanda ost, persilja och pressad vitlök. Tillsätt ströbrödet och krydda med peppar.
-
Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och doppa i uppvispade ägg. Vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.
-
Stek aubergineskivorna i rikligt med olja i en stekpanna ca 5 min på varje sida. Servera genast.