Stekt aubergine med persilja, parmesan och vitlök

Aubergine med persilja, parmesan och vitlök ska stekas i pannan precis före ser­vering. Aubergineskivorna är jättegoda att servera i bröd med tsatsiki till.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 tsk salt
  • 50 g parmesan
  • 1 kruka persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl ströbröd
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 ägg
  • 1,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor. Salta dem på båda sidor. Lägg på hushållspapper och låt dem vattna ur ca 10 min.

  2. Riv parmesanen och hacka persiljan. Blanda ost, persilja och pressad vitlök. Tillsätt ströbrödet och krydda med peppar.

  3. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och doppa i uppvispade ägg. Vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.

  4. Stek aubergineskivorna i rikligt med olja i en stekpanna ca 5 min på varje sida. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!