Asiatiskt plock med padrones och räkchips

Asiatiskt plock är gott att äta i väntan på grillen. Stekta padrones är ett trevligt sätt att inleda middagen på. Räkchips att fritera hittar du i asiatiska matbutiker. De är roliga att titta på när de hastigt poppar upp och vecklar ut sig i oljan.

Petra Lindstrand
Asiatiskt plock med padrones och räkchips
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 20 räkchips
  • 5 dl rapsolja
  • 300 g padrones
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Hetta upp rapsoljan till 160°.  Lägg i chipsen, några åt gången och låt dem poppa upp, beräkna ca 10 sekunder för varje chips.Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  2. Stek padrones i 2 msk olivolja runtom tills de fått fin färg. Ringla över sesamolja och strö över flingsalt.

  3. Servera chips och padrones på ett fat.

Vad tyckte du om receptet?