Asiatiska räkor med spenat och nudlar

Recept på asiatiska räkor med spenat och nudlar. Snabblagat och gott, servera direkt!
Allt om Mat
Asiatiska räkor med spenat och nudlar
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 5 cm ingefära - färsk, finhackad
  • 2 klyftor vitlök - hackade
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 300 g risnudlar
  • 2 burkar räkor - skalade, (à 250 g) gärna Kosterfiskarn
  • 2 påsar babyspenat - (à 80 g)
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Fräs ingefära och vitlök i 1 msk olja. Häll i grädde och låt koka ihop ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och ­blanda med 2 msk olja.

  3. Lägg räkorna i gräddblandningen och vänd i spenaten.

  4. Lägg nudlar i skålar. Häll på räkblandningen och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?