Asiatiska musslor

Kokos och curry sätter smaken på dessa goda asiatiska musslor. Riset kan bytas ut mot rostat ­surdegsbröd att suga upp den goda såsen med.
Allt om Mat
Recept på asiatiska musslor
Recept på asiatiska musslor Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 nät blåmusslor - (1 kg)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lök - gul
  • 1 msk currypasta - grön
  • 2 burkar kokosmjölk - lätt, (6 % fett), à 400 ml
  • 1 zucchini
  • 1 kruka koriander
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skrubba musslorna. kasta bort de musslor som är trasiga och de som inte stängs när de knackas i köksbänken.

  3. Skala och finhacka vitlök och gul lök. Stek i 2 msk olja ca 3 min i en stor gryta. Tillsätt currypasta, ­1/2 dl vin­äger, 3 dl vatten och ­1/2 tsk salt, koka på högsta värme.

  4. Lägg i musslorna och stormkoka under lock ca 5 min, tills de har öppnat sig. Skaka grytan ­några gånger under tiden.

  5. Ta upp musslorna, kasta bort de som inte öppnat sig. Sila ­spadet genom finmaskig sil. Häll tillbaka spadet i grytan.

  6. Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop ca 5 min.

  7. Skiva zucchinin tunt, gärna på mandolin och sedan med kniv för extra tunna strimlor.

  8. Lägg zucchini och musslor i buljongen. Blanda och strö över grovt hackad koriander. ­Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!