Asiatisk wok

Lena Söderström
Asiatisk wok

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 2 msk risvinäger - t ex Blue Dragon
  • 4 msk sweet chilisås
  • 5 msk japansk soja
  • 300 g kycklingfilé
  • 2 små rödlökar
  • 3 paprikor
  • 2 msk olja - raps- eller majs
  • 0,5 kruka thaibasilika
  • 2 msk jordnötter - rostade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på för-
packningen.

  2. Blanda vinäger, chilisås och 1  1/2 msk 
soja i en skål.

  3. Strimla kycklingfilén. Lägg den att marinera i hälften av sojasåsen.

  4. Skala och strimla löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.

  5. Fräs kycklingen i 1 msk olja i en wok eller panna ca 5 min. Lägg kycklingen på ett fat.

  6. Fräs lök och paprika i 1 msk olja 3 min. Tillsätt kycklingen, fräs ytterligare 2 min. Ringla över resten av såsen. Plocka och strössla över basilikabladen. Strö över nötterna. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?