Asiatisk wok
Fett: 0g
Protein: 0g
Kolhydrater: 0g
Ingredienser
-
3 dl
ris
-
2 msk
risvinäger
- t ex Blue Dragon
-
4 msk
sweet chilisås
-
5 msk
japansk soja
-
300 g
kycklingfilé
-
2 små
rödlökar
-
3
paprikor
-
2 msk
olja
- raps- eller majs
-
0,5 kruka
thaibasilika
-
2 msk
jordnötter
- rostade
Gör så här
-
Koka riset enligt anvisningen på för- packningen.
-
Blanda vinäger, chilisås och 1 1/2 msk soja i en skål.
-
Strimla kycklingfilén. Lägg den att marinera i hälften av sojasåsen.
-
Skala och strimla löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
-
Fräs kycklingen i 1 msk olja i en wok eller panna ca 5 min. Lägg kycklingen på ett fat.
-
Fräs lök och paprika i 1 msk olja 3 min. Tillsätt kycklingen, fräs ytterligare 2 min. Ringla över resten av såsen. Plocka och strössla över basilikabladen. Strö över nötterna. Servera med ris.