ANNONS

Innehåll från simple feast

Veckans gröna med Simple Feast: Asiatisk tomatsoppa med ugnsbakad kål och svamp

Kyliga höstdagar längtar efter en värmande soppa. Här blandas fräscha och starka asiatiska smaker med säsongens härliga råvaror.

Ugnsbakad kål och svamp

  • 0,5 liten vitkål - skuret i 8 klyftor
  • 100 g ostronskivlingar - skurna i 5 cm stora bitar
  • 100 g champinjoner - skurna i 5 cm stora bitar
  • 2 msk rapsolja - (eller annan neutral olja)
  • 1 tsk havssalt - fint
  • 1 nypa svartpeppar - nymalen

Asiatisk tomatsoppa

  • 1 msk rapsolja - (eller annan neutral olja)
  • 175 g lök - hackad
  • 20 g vitlök
  • 30 g ingefära - finriven
  • 10 g galangarot - finriven
  • 1 stjälk citrongräs - trimmad, krossad och mycket fint hackad
  • 1,5 tsk rött currypulver (eller röd currypasta)
  • 1 tsk koriander - malen
  • 1 nypa svartpeppar - nymalen
  • 0,2 dl limesaft
  • 1 msk grönsaksbuljongspulver
  • 2 tsk näringsjäst
  • 400 g tomater - krossade
  • 1,5 dl morotsjuice
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk tamari

Garneringstips

  • koriander - färsk
  • nötter - hackade
  • sesamfön

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 230°C.

  2. Lägg vitkål och svamp på en liten bakplåt. Ringla över olja samt strö över salt och peppar. Blanda väl.

  3. Ugnsbaka ca 8 minuter tills grönsakerna fått färg och blivit gyllene.

  4. Ta ut ur ugnen och ställ åt sidan.

  5. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, galangarot och citrongräs. Sänk värmen om det behövs så det inte tar färg och låt allt mjukna, ca 10 minuter. Tänk på att det är viktigt att ingefäran och galangaroten rivs och att citrongräset är mycket fint hackat eftersom soppan inte mixas.

  6. Rör ner rött currypulver, koriander och chili, stek under omrörning tills dofterna stiger, i ca 1 minut. Rör därefter ner limesaft, grönsaksbuljong och näringsjäst.

  7. Tillsätt burken med de hela skalade tomaterna samt tomatsåsen de ligger i, häll i de övriga ingredienserna till soppan. Rör om. Höj värmen till medelhög och låt koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda tills den tjocknat, ca 12-15 minuter. Rör om då och då.

  8. Fördela vitkål och svamp i skålar. Häll försiktigt över soppan. Strö eventuellt över hackade nötter och garnera med koriander.

  9. Svårt att få tiden att räcka till? Givetvis måste vi tipsa om vår egen tjänst där vi levererar 3 växtbaserade och ekologiska måltider i veckan klara på bara 10 minuter. Läs mer och beställ din matkasse på simplefeast.com.

    För mer inspiration och gratis recept, ladda ner vår app Simple Feast – Recept.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och simple feast och ej en artikel av Allt om Mat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!