Asiatisk sill

Asiatisk sill har överraskande smaker och en riktig önskesill för korianderälskare.

Mattias Larsson
Asiatisk sill
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill - (400 g)
  • 0,25 rödlök
  • 1 morot - liten
  • 1 jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 lime - rivet skal
  • 1 msk sesamfrön

Inläggningslag

  • 0,5 dl ättiksprit - (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skala och finstrimla moroten. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Lag: Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i lök, morot, chili, vitlök, limeskal och sesamfrön. Låt lagen kallna.

  3. Lägg sillfiléerna i lagen och låt stå i kylen 2-3 dygn.

  4. Strimla sillen och servera med grönsakerna. Garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?