Asiatisk schnitzel

Recept på asiatisk schnitzel. Här möts thailändsk röd curry och japansk sukiyakisås i en lättlagad fredagsrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g fläskschnitzel - tunt skurna skivor
  • 2 tsk röd currypasta
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 10 champinjoner
  • 1 purjolök
  • 150 g vattenkastanjer
  • 1 msk majsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sukiyakisås
  • 2 tsk sesamolja

Tillbehör

  • jasminris - kokt

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen.

  2. Bred ut ett tunt lager röd currypasta över schnitzlarna. Panera dem i mjöl.

  3. Skiva champinjoner och purjolök. Häll av vattnet från vattenkastanjerna, skiva och stek dem på hög värme i majsolja ca 2 min. Tillsätt champinjonerna och låt dem få färg. Lägg i purjolök och häll i soja, sukiyaki och sesamolja. Låt koka ihop 1 min.

  4. Stek schnitzlarna i medelvarm panna ca 2 minuter per sida. Servera med grönsakerna ovanpå, ris och lite extra soja vid sidan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!