Asiatisk laxcarpaccio

Recept på laxcarpaccio. Enkelt och fräscht. Frys gärna laxen en stund före så är den lättare att skiva.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g laxrygg - gärna Salmalax eller Fröyas
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk yuzusaft - eller pressad lime
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 avokado
  • 1 tsk flingsalt

Garnering

  • 4 msk inlagd ingefära - (gari)
  • 4 msk öringrom - eller forellrom
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Pensla lite sambal oelek mitt på tallrikarna. Skär fisken i tunna skivor och lägg dem omlott på tallrikarna.

  2. Vispa ihop yuzu, olja, salt och peppar.

  3. Kärna ur avokadon och skär fruktköttet i små tärningar. Blanda med 1 msk av dressingen. Fördela avokadon över fisken. Strö över flingsalt.

  4. Ringla resterande vinägrett över fisk och avokado och garnera med rom, ingefära och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!