Asiatisk lax med koriander och ingefära

Till den heta laxen med smak av koriander och ingefära passar en fruktig snaps, t ex Hallands Fläder.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g laxfilé - utan skinn och ben (som varit frusen 3-5 dygn)
  • 1 röd paprika
  • 1 pepparfrukt - grön spansk
  • 1 rödlök - liten
  • 1 koriander - kruka

DRESSING

  • 2 msk olja
  • 1 lime - pressad saft
  • 1 msk ingefära - riven färsk
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär laxen i mycket tunna skivor. Skölj, kärna ur och skär paprika och pepparfrukt i små tärningar. Skala och finhacka löken. Repa koranderbladen.

  2. Blanda samman ingredienserna till dressingen.

  3. Lägg ut laxskivorna på tallrikar. Fördela grönsakshacket över och ringla på dressingen. Strö över korianderbladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!