Asiatisk kycklingsallad

Recept på kycklingsallad med mycket smak.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk soja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 citrongräs - krossat och hackat
  • 0,25 röd chili - finhackad
  • 2 krm salt
  • 2 huvuden hjärtsallad - eller mini-romansallat
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2 morötter
  • 50 g solrosskott

Dressing

  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk fisksås
  • 2 tsk råsocker
  • 1 lime - rivet skal
  • 1 msk limesaft - pressad
  • 2 tsk röd spansk peppar - finhackad
  • 1 msk koriander - färsk, finhackad
  • 1 msk thaibasilika - hackad

Dekoration

  • 1 dl cashewnötter - krossade rostade
  • koriander
  • 2 lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Torka av och lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Blanda samman soja, rapsolja, citrongräs, röd spansk chilipeppar och salt i en skål. Pensla över kycklingfiléerna. Stek i i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna och skär upp köttet i skivor.

  2. Skölj och slunga sallatsbladen. Bryt isär hälften. Strimla selleri­stjälkar och skalade morötter. Blanda och lägg i en skål.

  3. Rör samman olja, fisksås, socker, limeskal, limesaft, chilipeppar, koriander och thaibasilika till en dressing. Rör om tills sockret löst sig. Blanda ner i morotsblandningen.

  4. Fördela sallat, morotssallad, solrosskott på tallrikar. Lägg skivad kycklingfilé ovanpå. Strö över cashewnötter och dekorera med koriander och en halv lime.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök