Asiatisk kräftsoppa

Med kokosmjölk och currypasta får skaldjurssoppan en asiatisk smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 tom ka-mix - (Santa Maria)
  • 800 g kokosmjölk
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk röd currypasta
  • 200 g sockerärter
  • 1 morot - stor
  • 100 g risnudlar
  • 1 kg räkor - med skal
  • 320 g kräftstjärtar - i lag

Tillbehör

  • 1 koriander - hackad

Gör så här

  1. Vispa ihop tom ka-mix, kokosmjölk, vatten, buljongtärningar och currypasta i en kastrull. Sjud blandningen ett par minuter.

  2. Strimla sockerärterna. Skala och hyvla moroten (med osthyvel) och skär längderna i mindre bitar. Blanda ner dem i soppan.

  3. Bryt risnudlarna i mindre bitar och blanda även dem i soppan.

  4. Skala räkorna och låt kräftstjärtarna rinna av väl. Tillsätt räkor och kräftstjärtar.

  5. Ge soppan ett uppkok och servera tillsammans med hackad koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!