Asiatisk köttfärssås med glasnudlar - servera med jordnötter och koriander

Smakrik asiatisk sås till glasnudlar eller andra nudlar. Koriander och jordnötter kan barnen själva lägga på.
Allt om Mat
Recept på asiatisk köttfärssås med glasnudlar
Recept på asiatisk köttfärssås med glasnudlar Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs - eller hönsfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 1 msk curry paste - grön
  • 2 msk soja - japansk
  • 2 tsk fisksås - asiatisk
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 1 morot
  • 3 salladlökar - eller 1 purjolök
  • 150 g sockerbönor - eller sockerärtor, ca
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl jordnötter - salta, ca

Tillbehör

  • glasnudlar
  • sallad

Asiatisk köttfärssås med glasnudlar

  1. Stekfärsen i oljan tills den är brynt. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt ingefära, curry-pasta, soja och fisksås. Häll i kokosmjölken och koka ihop för att koncentrera smakerna, ca 10 min.

  2. Skala moroten, ansa salladslöken, och skär grönsakerna i skivor. Dela sockerärterna på längden. Blanda ner grönsakerna i köttfärssåsen.

  3. Hetta upp såsen. Strö över repad koriander eller servera den bredvid. Servera med jordnötter, nudlar, gurksallad och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!