Asiatisk ketchup

En riktig universalsås som passar till det mesta grillat.
Sophie Berlin
Jakob Berlin
Asiatisk ketchup
Asiatisk ketchup Foto: Magnus Skoglöf, Björn Lok och Ulrika Pousette

Asiatisk ketchup

  • 6 dl ketchup
  • 2 dl japansk soja
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl ingefära - finriven (ca 100 g)
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 4 lime

Gör så här

  1. Blanda ketchup, soja, socker, ingefära och peppar.

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet av hälften av limefrukterna och pressa saften ur alla. Blanda ner limeskal och -saft i ketchupen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!