Asiatisk curryfisk

Grön currypasta och limeblad sätter smak på fisken. Såsen är lika god till strimlad kyckling.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 500 g vit fiskfilé - t ex hoki
  • 2,5 dl laga lättgrädde
  • 4 limeblad - färska eller torkade
  • 2 msk grön currypasta
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 500 g haricots verts - frysta
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.

  2. Skär fisken i kuber, ca 2 x 2 cm. Koka upp grädde, limeblad, currypasta och buljongtärning. Lägg i fisken och sjud under lock ca 5 min.

  3. Fräs bönorna i olja ca 5 min. Krydda med salt. Strö korianderblad över fisken. Servera med sås, ris och bönor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!