Ärthummus

En härligt grön variant på kikärtsröran.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dl kikärter - kokta
  • 3 dl gröna ärtor - frysta och tinade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar - malen
  • limesaft - eller citronsaft, några droppar

Till garnering

  • gröna ärtor - några
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • oregano - färsk eller ärtskott

Gör så här

  1. Mixa kikärtorna med gröna ärtor och vitlök, droppa i olja och mixa under tiden.

  2. Smaka av med salt och peppar samt lime- eller citronsaft.

  3. Lägg upp hummusen i en skål, lägg på några ärtor och droppa över oljan. Strö över malen svartpeppar.

  4. Garnera med färsk oregano eller ärtskott.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök