Arrabbiata

Recept på pastarätten arrabbiata. Arrabbiata betyder den arga. Enklaste möjliga men med massor av smak och hetta från chili.
Allt om Mat
Recept på en enkel pastarätt från Italien – Arrabbiata.
Recept på en enkel pastarätt från Italien – Arrabbiata. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g rigatonipasta
  • 1 lök - gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater - marinerade, soltorkade
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk sardellpasta
  • 1 - 2 tsk chiliflakes
  • 1 lagerblad
  • 2 burkar tomater - skalade (à 400 g)
  • 1 dl vatten
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl parmesan - riven

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Hacka de soltorkade tomaterna.  

  2. Fräs lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, sardellpasta, chiliflakes och lagerblad. Häll över tomater och vatten. Sjud såsen utan lock ca 30 min. Krydda med peppar. 

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. 

  4. Grovhacka basilikan och blanda ner den och pastan i såsen. Strö över parmesan och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!