Aromsmör med soltorkade tomater

Recept på aromsmör med ansjovis och tomat. Oljan som de soltorkade, marinerade tomater ligger i kan användas till marinad till påsklammet.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 100 g smör - ca
  • 5 - 6 ansjovisfiléer
  • 3 - 4 msk soltorkade tomater - marinerade cocktailtomater, avrunna
  • 1 knippa persilja - liten
  • 125 g smör - rumsvarmt

Gör så här

  1. Mosa ansjovisfiléerna med en gaffel. Hacka tomaterna. Strimla persiljan fint.

  2. Lägg smöret i en bunke och vispa upp det med elvisp. Lägg i ansjovis och rör ihop.

  3. Rör ner tomater och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!