Aromsmör med soltorkade tomater

Recept på aromsmör med ansjovis och tomat. Oljan som de soltorkade, marinerade tomater ligger i kan användas till marinad till påsklammet.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 100 g smör - ca
  • 5 - 6 ansjovisfiléer
  • 3 - 4 msk soltorkade tomater - marinerade cocktailtomater, avrunna
  • 1 knippa persilja - liten
  • 125 g smör - rumsvarmt

Gör så här

  1. Mosa ansjovisfiléerna med en gaffel. Hacka tomaterna. Strimla persiljan fint.

  2. Lägg smöret i en bunke och vispa upp det med elvisp. Lägg i ansjovis och rör ihop.

  3. Rör ner tomater och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök