Aprikosmarmelad

Om man vill kan man koka med en vaniljstång. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kärnorna och lägg ner i kastrullen. Ta bort vaniljstången när marmeladen är färdig. Passar bra till ostar och croissanter.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 g aprikoser
  • 0,5 dl vatten
  • 3,5 dl strösocker
  • 0,5 citron - saften

Gör så här

  1. Dela aprikoserna på mitten och kärna ur dem. Skär aprikoserna i bitar och lägg i en kastrull. Häll på vattnet och koka upp, låt sjuda i cirka 10 minuter med lock. Rör om då och då.

  2. Tillsätt sockret och citronsaften. Sänk värmen och sjud i ytterligare 5–10 minuter utan lock. Rör om emellanåt.

  3. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på locken.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!