Apple pie cookies

Smakerna från en nybakad äppelpaj ryms i dessa läckra småkakor. Toppa med torkade äppelringar klippta i bitar.
Elisabeth Johansson
Apple pie cookies
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dl bovetemjöl
  • 100 g smör - mjukt
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl kokossocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 ägg
  • 1,5 dl havregryn - (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 1,5 dl äppelringar - torkade, klippta i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop bovetemjöl, smör, honung, kokossocker, vaniljpulver, bakpulver, kanel och ägg med en elvisp.

  3. Blanda i havregryn och 1 deciliter av äppelbitarna och blanda hastigt ihop allt.

  4. Klicka ut smeten till lagom stora kakor på en ugnsplåt med bakplåtspapper och platta till lätt. Fördela resten av äppelbitarna på klickarna.

  5. Grädda kakorna i 10–12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök