Äppelyoghurtglass

Välj gärna syrliga äpplen till yoghurtglassen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 1,5 dl vatten
  • 3,25 dl strösocker
  • 2 msk glykos
  • 0,5 citron - saft
  • 1 dl vatten
  • 4 äpplen - Granny Smith
  • 2 msk citronsaft - pressad
  • 2 karamellfärg - grön droppar
  • 3,5 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 min. Häll vatten, socker och glykos i en kastrull och koka till sockerlag. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet och smält det under omrörning i den varma sockerlagen. Låt lagen kallna.

  2. Blanda citronsaft och vatten i en kastrull. Skala äpplena och skär dem i bitar. Lägg ner dem i citronvattnet. Koka äpplena mjuka och mixa dem med citronvattnet. Färga eventuellt purén grön med karamellfärg. Låt kallna.

  3. Tillsätt matyoghurten och kör i glassmaskin. Glassen kan också smaksättas med kanel eller kardemumma. Lägg över i en form med lock och ställ in i frysen minst 4 timmar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!