Äppeltortilla med vit choklad och citron

Skiva äpplena i god tid och lägg i citronvatten. Sedan är det  bara att steka äpplen och tortilla när det är dags för dessert.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 äpplen - svenska, t ex Gravensteiner
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 msk strösocker - + 1 msk
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 50 g vit choklad
  • 4 tortillabröd - små, 10 cm i diameter

Tillbehör

  • grädde - lättvispad
  • citronskal - rivet

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Stek dem i 1 msk smör och 1 msk socker ca 2 min. Blanda ner citronskalet.

  2. Hacka chokladen. Fördela äpple och choklad på bröden och rulla ihop. Stek rullarna  med skarven ner i 1 msk smör och 1 msk socker ca 2 min.

  3. Servera direkt med en klick lättvispad grädde och rivet citronskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!