Äppelmos med mindre socker

Klassiskt äppelmos med bitar av äpple och mindre socker än vanligt. Gott till gröt och yoghurt eller som enkel dessert med gräddmjölk och knapriga havreflarn. Frys in det som inte går åt inom 14 dagar.
Häll äppelmoset i frysaskar eller burkar. Fyll inte för mycket om de ska frysas.
Häll äppelmoset i frysaskar eller burkar. Fyll inte för mycket om de ska frysas. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kg äpplen - friska, gärna Aroma, Signe Tillisch eller Gravensteiner
  • 2 dl vatten
  • 1 msk citron - pressad
  • 2,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Koka under lock med vatten och citronsaft ca 5 min.

  2. Tillsätt sockret och sjud ytterligare 5–10 min. Vispa runt så att de större bitarna slås sönder. Låt kallna. Häll moset i frysaskar eller burkar. Fyll inte för mycket om de ska frysas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!