Äppelstekt fläskfilé på potatisbädd

Att tillaga hela rätten i samma form i ugnen är smidigt. Tomaterna får en god smak av att värmas!
Mitt Kök
Äppelstekt fläskfilé på potatisbädd
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • smör
  • flingsalt
  • peppar - nymald
  • 750 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt bacon
  • 2 äpplen
  • 1 knippa salvia - färsk
  • 250 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och skär den i kvartar. Blanda potatis och olja i en långpanna eller ugnsfast form. Baka i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

  2. Under tiden: Strimla baconet. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.

  3. Putsa filén fri från senor och hinnor. Bryn köttet runtom i smör. Krydda med salt och peppar.

  4. Ta ut formen med potatisen ur ugnen. Blanda ner bacon, äppelklyftor, salvia och tomater. Lägg köttet ovanpå potatisen. Stek ytterligare cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök