Äppelsoppa med kardemummaglass

20 min Äppelsoppan går utmärkt att förbereda i god tid. Den kan serveras både varm och kall.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 l vaniljglass
  • 1 tsk kardemummakärnor - finstötta
  • 2 äpplen - syrliga
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 0,5 citron - pressad saft
  • 0,5 vaniljstång

Gör så här

  1. Låt glassen bli mjuk och rör ner kardemumman i den. Ställ tillbaka i frysen.

  2. Skala äpplena. Skär dem i fina tärningar. Häll över citronsaft så att de inte mörknar.

  3. Koka upp vattnet och sockret plus vaniljfrön i en kastrull. Lägg gärna i äppelskal och kärnhus för att få ut mer smak. Låt sjuda 5 min. Sila.

  4. Blanda lagen med äppeltärningarna och servera soppan varm eller kall med en klick kardemummaglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!