Äppelsill med krasse och lime

Den friska smaken av äpple och lime är en god kombination till sill.

Ingredienser

  • 500 g inlagda sillfiléer - eller 2 förpackningar 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 st äpple - grönt syrligt
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i ca 1 1/2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 1/2 msk saft.

  2. Blanda gräddfil, majonnäs, äpple, klippt smörgåskrasse, limeskal och -saft.

  3. Vänd ner sillbitarna i såsen. Låt stå i kylen ca 4 timmar, så att  smakerna utvecklas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!