Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Äppelsill med krasse och lime

Den friska smaken av äpple och lime är en god kombination till sill. 

Äppelsill med krasse och lime
Äppelsill med krasse och lime
Äppelsill med krasse och lime

Ingredienser

  • 500 g inlagda sillfiléer - eller 2 förpackningar 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 st äpple - grönt syrligt
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i ca 1 1/2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 1/2 msk saft.

  2. Blanda gräddfil, majonnäs, äpple, klippt smörgåskrasse, limeskal och -saft.

  3. Vänd ner sillbitarna i såsen. Låt stå i kylen ca 4 timmar, så att  smakerna utvecklas.

Vad tyckte du om receptet?