Äppelsaft med vanilj

Världens enklaste äppelsaft! Gör och ge bort i en fin liten flaska till en fin liten vän.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 2 kg äpplen - gärna rödskaliga
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 l vatten
  • 1 citron - färskpressad saft
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk citronsyra - (finns på påse)

Gör så här

  1. Skölj, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

  2. Koka upp äpple, vaniljstång och -frön, vatten, citronsaft och socker i en stor kastrull.

  3. Skumma av med en slev. Dra kastrullen från värmen och rör i citronsyran.

  4. Sila saften genom en finmaskig sil eller silduk.

  5. Fyll saften i rena (gärna varma) flaskor och låt svalna med korken på. Förvara  saften i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!