Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Äppelsaft med vanilj

Världens enklaste äppelsaft! Gör och ge bort i en fin liten flaska till en fin liten vän.

Tove Nilsson
Äppelsaft med vanilj
Äppelsaft med vanilj
Äppelsaft med vanilj

Ingredienser

  • 2 kg äpplen - gärna rödskaliga
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 l vatten
  • 1 citron - färskpressad saft
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk citronsyra - (finns på påse)

Gör så här

  1. Skölj, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

  2. Koka upp äpple, vaniljstång och -frön, vatten, citronsaft och socker i en stor kastrull.

  3. Skumma av med en slev. Dra kastrullen från värmen och rör i citronsyran.

  4. Sila saften genom en finmaskig sil eller silduk.

  5. Fyll saften i rena (gärna varma) flaskor och låt svalna med korken på. Förvara  saften i kylen.

Vad tyckte du om receptet?