Äppelplättar

Doppa äppelringar i kanel och pannkakssmet och få fantastiskt goda plättar som är en perfekt efterrätt eller ett lyxigt mellanmål.
Eva Nordlinder
Jonna Karvonen
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg - uppvispat
  • 2 msk smör - smält
  • 2 msk smör - till stekning

Fyllning

  • 1 - 2 röda äpplen - t ex Royal gala
  • kanel - mald

Kanelsocker

  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel - mald

Gör så här

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser till pannkakssmeten i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och smör. Rör till en smidig men ganska tjock smet.

  2. Fyllning: Kärna ur äpplena med en urkärnare och skala dem. Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor och strö kanel på dem (det hjälper smeten att fastna på skivorna).

  3. Kanelsocker: Blanda socker och kanel i en djup tallrik.

  4. Doppa en äppelskiva i smeten med hjälp av en gaffel och stek plättarna i lite smör i en medelvarm stekpanna. Doppa plättarna i kanelsockret direkt efter stekning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!