Äppelpannkaka med kardemumma

Recept på äppelpannkaka med kardemumma. Passar efter en soppa eller som smarrigt mellanmål. Majsmjöl ger god konsistens och smak och fin, gul färg.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl - finmalet
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 3 stora äpplen
  • 0,5 dl strösocker

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • glass - eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop ägg, vetemjöl, majsmjöl, mjölk och salt. Låt svälla ca 10 min.

  2. Stöt kardemumman och blanda ner den. Skiva äpplena tunt rakt över kärnhuset och skaka/plocka bort kärnorna. Plocka bort första och sista skivan, som har onödigt mycket skal.

  3. Häll ut smeten i en långpanna helt täckt med bakplåtspapper. Lägg äppelskivorna så att de flyter och strö över socker. Sätt försiktigt in långpannan mitt i ugnen och grädda 25 min. Pudra över florsocker och servera med glass eller grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!