Äppelpajkladdkaka – recept

Förena det bästa av två världar och baka en äppelpajkladdkaka – alltså äppelsmulpaj och kladdkaka i ett. Så gott! Servera med lättvispad grädde.
Mitt Kök

Ingredienser

Äppelkladdkaka

  • 175 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 2 äpplen
  • ströbröd - (till att bröda formen med)

Smuldeg

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk sirap - ljus

Fyllning

  • 5 - 6 äpplen
  • 1 msk kanel

Gör så här

  1. Media laddas
  2. Äppelkladdkaka: Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.

  3. Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.

  4. Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten.

  5. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten.

  6. Smulpaj: Blanda alla ingredienserna till en smulig deg.

  7. Äppelpajkladdkaka: Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan.

  8. Pudra äppeltäcket med kanel.

  9. Smula över pajdegen.

  10. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten).

  11. Servera gärna med lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök