Äppelpaj med vit choklad

Äppelpaj med vit choklad i små formar. Alla gäster får en egen liten äppelpaj, det känns extra festligt.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Äppelpaj

  • 6 äpplen
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 250 g valnötskärnor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 100 g choklad - vit

Garnering

  • mynta

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär äpplena i skivor.

  2. Mixa smör, vetemjöl och valnötter i en matberedare. Tillsätt vaniljsocker och strösocker och blanda ihop till en smulig deg. Fördela degen i smorda ugnssäkra portionsformar eller en stor form.

  3. Lägg äppelskivorna i formarna. Grovhacka chokladen och strö den över äpplena.

  4. Grädda pajerna mitt i ugnen 10-15 min. Garnera med mynta och servera pajerna med vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!